Doğal besinler, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı arayışındaki insanların ilgisini çekiyor. Bu besinlerden biri de kantaron otu. Kantaron otu, mucizevi faydalarıyla bilinen bir bitki.
Kantaron otu, bileşikgiller familyasından, ılıman bölgelerde yaygın olarak yetişen bir bitkidir.
Çiçekleri kırmızı, sarı, mavi veya beyaz renkli olabilir. Kökü acı olan bu bitkinin bir diğer adı da “Büyük Kantaron”dur.
Kantaron otunun kökü, yaz aylarında toplanarak kurutulur ve çeşitli şekillerde kullanılır.
Kantaron otunun faydaları saymakla bitmiyor.
Kantaron otu, vücudu kuvvetlendirir, ateşi düşürür, iştah açar, hazmı kolaylaştırır, ishali keser, nekahat devresini kısaltır, nezle ve bronşite iyi gelir, öksürüğü keser, mide ağrılarını dindirir, yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
Ayrıca, astım, mide ülseri, midede asit fazlalığı, akciğer hastalıkları, damar sertliği ve sinir iltihapları gibi rahatsızlıklarda da faydalı olduğu bilinmektedir.
Kantaron otu, doğal bir şifa kaynağı olarak, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı arayışındaki insanların tercihi olmaya devam ediyor.