Bu Dev Altcoin Önemli Bir Öneri Sundu: Protokol Konseyi Geliyor!

Polygon, akıllı sözleşme yükseltmelerini denetlemek için 13 üyeli ‘protokol konseyi’ öneriyor. Bu doğrultuda altcoin projesi, yeni bir yönetişim önerisi olan PIP-29’u tanıttı. Teklife göre Protokol Konseyi, Polygon’un akıllı sözleşme yükseltmelerini denetlemekten sorumlu 13 üyeye sahip olacak.

Altcoin Polygon, Protokol Konseyi oluşturuyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, ayı piyasası projeleri zorlasa da güçlü olanlar yollarına devam ediyor. Polygon Labs, temel akıllı sözleşmelerinde yapılan değişiklikleri yönlendirmek için bir Protokol Konseyi oluşturmayı amaçlayan PIP-29 olarak adlandırılan yeni bir yönetişim iyileştirme önerisi sundu. Protokol Konseyi, Polygon’un sistem düzeyindeki akıllı sözleşmelerinde yapacağı değişiklikleri denetlemekle görevli 13 üyeden oluşacak. Teklif, Protokol Konseyin’de yer alması planlanan birkaç etkili kişi ve kuruluşu tanımlıyor.

Altcoin Polygon’un sistem mimarisi için akıllı sözleşmelerde yükseltme özelliği oldukça önemli. Bu durumu göz önüne aldığımızda, Protokol Konseyi, hem güvenliği hem de güncel sürümlere sorunsuz geçişleri sağlamak konusunda çok önemli bir rol oynayacak. Teklifteki konsey üyeleri listesinde on-chain dedektif ZachXBT de yer alıyor. Ayrıca listede Polygon baş bilgi güvenliği sorumlusu Mudit Gupta, Coinbase’in protokol operasyonları lideri Viktor Bunin, Sommelier Finance kurucusu Zaki Manian, The Daily Gwei sunucusu Anthony Sassano, Ethereum Vakfı Araştırmacısı Justin Drake, Polygon zkEVM kurucu ortağı Jordi Baylina, Ethereum Fransa başkanı Jerome de Tychey, güvenlik danışmanı Least Authority CEO’su Liz Steininger, on-chain risk denetçisi Gauntlet, veri sağlayıcısı L2Beat var.

Protokol Konseyi’nin rolü ne olacak?

Konsey, altcoin Ethereum ağındaki bu akıllı sözleşmelerde hem mevcut hem de gelecekteki Polygon 2.0 protokolleriyle ilgili zaman kilitli değişiklikleri denetleyecek. Bu arada, plana göre Polygon 2.0 yükseltmesi 2024’ün ilk yarısında gerçekleşecek. Çekirdek ekip, birden fazla ZK tabanlı Katman-2 Blockchain’den oluşan merkezi olmayan bir ağ geliştiriyor. Polygon’un akıllı sözleşmelerinde yapılacak düzenli bir değişiklik, Protokol Konseyi üyelerinden 10 günlük bir zaman kilidi ile 7/13 fikir birliği imzası gerektirecek. Protokol, bu mutabakatı, sözleşmedeki tüm olağan yapılandırma değişiklikleri için kullanacak. Teklife göre, acil bir durumda, bir değişiklik Protokol Konseyi’nden 10/13 fikir birliği gerektirecek. Ancak zaman kilidi olmayacak.

Ekip, altcoin Polygon’un altyapısını etkileyen değişiklikleri bir Gnosis Safe sözleşmesi aracılığıyla gerçekleştirecek. Resmi bir açıklamaya göre, bu tür değişikliklere ilişkin prosedürler hazır. Bu doğrultuda değişiklikler, Polygon iyileştirme tekliflerinde yer alan çerçeveye uygun ve şeffaf olacak. Bu yönetişim mekanizması, on-chain oylama yoluyla belirlenen mevcut topluluk liderliğindeki yönetişimden bağımsız olarak çalışacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x